Ez a weblap Adobe Flash elemet tartalmaz, valamint ezek megjelenítéséhez a Javascriptek futtatását is engedélyezni kell!

Kérem töltse le a megjelenítéshez szükséges Flash Playert az Adobe honlapjáról és engedélyezze a Javascriptek futtatását.
 

Ez a projekt 1993-ban indult és jelenleg is tart.

A BUSYS rendszer alapvetően két elemre épül.

Az egyik elem a BUSYS pénztárgép, a másik pedig a BUSYS elszámoltató PC program.

Az eredeti BUSYS pénztárgép program a VOLÁN szakma számára készített cél hardveren futó OPL (BASIC-hez hasonló) nyelven írt program, amely a jegykiadás és gépkocsivezetői elszámolás funkcióit biztosítja a fedélzeti (busz) jegykiadás kiszolgálásakor. A program a helyközi és helyi forgalomban használható jegyeket tudja kiszolgáltatni. Speciális funkcióként biztosít bizonyos kiegészítő funkciókat, mint számlaadás, bérletek kiadása és sorozat, sorszám nyilvántartása, áfa, kedvezmény és díjtábla variálhatóság, vektoros és mátrixos vonali díjszabások kezelése.

A rendszer másik eleme egy elszámoltató program, amely a pénztárgépen képződött adatok áttöltése után a pénzleadási funkciókon túl a szigorú számadású bizonylatok naplózását is ellátja. Biztosítja az elővételi és bizományosi bevételek elszámolását is. A havizárás, egyeztető listák lekérésén túl képes főkönyvi feladásra, sőt még statisztikai lekérdezésekre is.

A program Borland Pascal Turbo Vision keretrendszerében készült, és Btrieve adatbáziskezelőt használ.

A program három verzióban létezik.
Az eredeti BUSYS PC a Körös Volán Zrt. elszámolását végzi hálózatba kapcsolva. A második verzió azokon a helyeken üzemel, ahol MABEL feladásra használják csak, itt csökkentett funkcionalitással dolgozik. (Hatvan, Nógrád, Somló Volán) A harmadik verzió a Borsod Volán Rt. számára átdolgozott verzió, amely a CELSZ feladásra van kihegyezve. Ennek neve BusysCelsz program.

Kapcsolódó anyagok:

Busys PC program leírás...

Kiegészítés a BUSYS PC programleíráshoz...

Elszámoltatás BUSYS PC programmal...

APEH tár adatainak egyeztetése a BUSYS PC program elszámolásaival...

Látogatók száma :