Ez a weblap Adobe Flash elemet tartalmaz, valamint ezek megjelenítéséhez a Javascriptek futtatását is engedélyezni kell!

Kérem töltse le a megjelenítéshez szükséges Flash Playert az Adobe honlapjáról és engedélyezze a Javascriptek futtatását.
 

Projekt indítása: 1995

Alkalmazott fejlesztői környezet: Borland Pascal
Keretrendszer: Turbo Vision
Adatbáziskezelő rendszer: Btrieve 6.15
Kommunikációs csomag: Psion RCOM

A korai VOLÁN elszámoltatási programból (BUSYS) átdolgozott DOS alapú program, amely elvégezte a törzsadatok kezelését, kommunikációt a jegykiadó géppel, a jegyek, elszámolások kezelését és a lekérdezéseket, havi zárást.

Működése alatt több átdolgozást is megélt, amely során a funkciókat, eljárásokat mind jobban megpróbáltam ráigazítani a MÁV igényeire. A DOS képernyő nagyon könnyű használhatóságot a Btrieve pedig igen magas megbízhatóságot biztosított, annak ellenére, hogy semmi felesleges vizuális barkácsolás nem volt benne. Stabil megbízható eszköz a megfelelő tudással.

Lehet, hogy egy komoly átdolgozással, bizonyos felhasználó barát funkciók beépítésével még pár évig életben tarható lenne a rendszer, de a Windows platformra való áttérési igény 2004-ben kivonja a forgalomból a rendszert, és helyében a MÁVSYS+ rendszer lép.

Látogatók száma :