Ez a weblap Adobe Flash elemet tartalmaz, valamint ezek megjelenítéséhez a Javascriptek futtatását is engedélyezni kell!

Kérem töltse le a megjelenítéshez szükséges Flash Playert az Adobe honlapjáról és engedélyezze a Javascriptek futtatását.
 

1. A számadás naponta gépenként kiiratott fekete doboz tartalommal indul.

2. Fekete doboz kiíratása a megadott dátumra vagy dátum intervallumra , az azt megelőző gép által dolgozott napra, és az azt követő gép által dolgozott napra. (Célszerű dátum (dátum intervallum) +/- 5 napot kiíratni.)

3. Az aznapi forgalomhoz tartozó zárás kiválasztása az alábbi ismeretek szerint:

­ amennyiben az eloző nap volt munkavégzés, és nincs teljes értekű zárás, valamint az aznapi zárás több, mint egy tételsorból áll, akkor az első zárás sor az előző naphoz tartozó automatikus zárás, mivel a pilóta nem zárt le legutóbbi munkavégzesekor, amennyiben a keresett napon nincs zárás és a szerviz nem igazolt javítást, amely a feketedobozt érintette, a következő napon pedig több sorbol áll a zárás, akkor a következő napon zárt a pénztárgép, mivel a használó elfelejtett munkavégeztével lezárni, amennyiben egyik fenti eset sem áll fenn es a napi zárás több tételből áll, akkor a tételeket össze kell adni, mert több hasznaló dolgozott a géppel es mindegyik műszakvégeztével zárást kért. Abban az esetben, ha a gépkocsivezetô sohasem zár a munka végeztével a feketedoboz következô zárásában szerepel az elôzô feladatvégzés bevétele. A legegyszerubb esetben minden nap egy gépkocsivezetô egy zarasa szerepel amely közvetlenül megegyezik az aznapi gépkocsivezetô pénztárgép zárásával.

4. Gépen stornózott jegyek levonása a gép-bruttóból.

Ez kikereshető a gépszámra lekért tételes jegylistából, vagy napi gékocsivezető összesen listából, a BUSYS PC-s programból, vagy a leadott napi anyagban levő storno jegyek összeadásából. Ezeket a storno jegyeket be kell tudni mutatni, mert csak akkor korrigalható a feketedoboz értéke velük.

5. Kézi javító tételek elszámolás vezető jóváírása, szerviz módosító érték.

A számadás vezetője által jegyzőkönyvön jóváírt, vagy rontottnak elfogadott tételek, vagy a szerviz által közölt javítasok miatti módosítások, melyeket másodpéldány szalaggal is alá lehet támasztani.

6. A géppel dolgozott gépkocsivezető(k) napi pénztárgéppel eladott bruttóinak egyeznie kell a 4. pontban kiszámolt összeggel.

A BUSYS programbol lekérthető, vagy a gépi napló által összegyűjtött értékek szummájával nyerhető forint összeg.

7. A gépkocsivezető napi forgalmának felbontása jegyfajtáként.

A gépi zárások szerint a jegyet kiadó jegyfajtánkénti tételes bevétel megbontása, melynek alapbizonylata a másodpéldány. Ez a tételes jegyfajtánkénti bevétel megegyezik az 5. pontban a gépkocsivezető napi pénztárgépes forgalmával.

Teljesáru, 50 %-os 67.5%-os 90%-os. Kutya es pogyász jegy pótdij, pénztárgéppel kiadott helyi jegy (2,6,7,8,9.a,12.a oszlopok)

 

8. Plusz tételek hozzáadása.

Azon tételek hozzáadása melyek NEM penztárgéppel lettek eladva.

Helyközi forgalomban: Havi dolgozó bérlet, félhavi dolgozó bérlet, tanuló bérlet (3,4,5 oszlopok).

Helyi forgalomban: helyi kézzel eladott menetjegy, egyvonalas összvonalas kétheti-felmutatós, tanuló, nyugdijjas bérlet, pótdij (12,13,14,15,15.a,16,17 oszlopok).

Egyéb bevételek: Bérlet igazolványok, tokok, menetrendek, elszámolási többlet. (E1,E2,E3,10/18 oszlopok).

9. Gépkocsivezető teljes napi eladásának összesítése.

A 7. pontban részletezett bevételek, valamint a pénztárgépes forgalom hozzáadásával képződik a gépkocsivezető teljes bevétele.

10. Pénztárkönyvvel való összevetés.

A 8. pontban gépkocsivezetőnkent szummázott bevételt kell a pénztárkönyvben leadott összeggel összevetni.

11. Minden gép minden napjára, valamint a napon belül minden a géppel dolgozott gépkocsivezetőre el kell végezni ezt a felbontást.

12. Az olyan jegyeladások esetében, ahol nincs pénztárgépes forgalom a gép bruttó összevetés kimarad, de a 0-18 E1,E2,E2 oszlopokban a bevételt fel kell tüntetni.

13. A napi gépkocsivezetőnként jegyfajtákra kibontott bevételt oszlopok szintjén 1-18 E1-E3 -ig függőlegesen összegezni kell. Ez adja egy nap árkiegészítés szempontjábó felbontott bevételét.

14. Ezeket a napi számadási sorokat az egész hónapra összegezve megkapható a szolgálati hely teljes havi árkieg alapot kepző bevétele.

15. A szolgálati helyek havi számadási sorait összegezve képződik a vállalati számadás, melyhez a nemzetközi, szerződéses és egyébb tételek feladása után áll elő a teljes vállalati árkieg számitás alapját is képező bevételi adat.

Látogatók száma :